Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Summerconcert Till skären!

5.8.2018, 16:00 - 18:00

Sången ’Så skimrande var aldrig havet’ av Evert Taube fyller 70 år i år. Visan är gjord år 1948 och har kommit att bli en synnerligen älskad skildring av en solnedgång en sommarafton.
Borgå pensionärskör och Gamelikören från Gammelstaden i Helsingfors förenar sig i sommar i ett nytt och fräscht samkonsertinitiativ. Den femte augusti tar koristerna färjan över till Pellinge för att bjuda in till sommarkonserten Till skären!. På programmet står körmusik av Evert Taube, allsång, kaffe och smörgås.
Bland annat sången ’Så skimrande var aldrig havet’ finns med på programmet och förutom den sjunger körerna varsin separat avdelning och konsertens höjdpunkt är självfallet då körerna förenas i en storslagen final med några av sommarens allra vackraste melodier.
Borgå pensionärskör dirigeras av Jessica Lång som idag är en flitigt anlitad artist i såväl körsammanhang som i gränsöverskridande bandkonstellationer. Borgåkören består av drygt 20 sångare, övar varje onsdag i Lundagården i Borgå och har en aktiv verksamhet under terminerna. Gamelikören kommer från stadin, närmare bestämt från Gammelstaden och är en av de yngsta körerna på den finlandssvenska körkartan. Den grundades i januari 2015, leds av Håkan Wikman och mönstrar idag omkring 60 sångare. Kören har under sin korta existens hunnit ge ett flertal konserter i huvudstadsregionen och på olika håll i Nyland, företagit en körresa till Laulasmaa i Estland och deltagit i pensionärskörsångarnas egen sångfest, PangSÅNGFest i Esbo år 2017. Gamelikören arbetar under devisen Meningsfull sång dagtid och ser mycket fram emot att få åka ut till Pellinge för sin första sommarkonsert Till skären!. Kören strävar till att framledes göra det till tradition att varje sommar på det här sättet åka ut i skärgården och uppträda i samarbete med någon lokal aktör. Genom detta vill kören erbjuda både sångare och publik möjlighet att även under den lugna sommaren ägna sig åt sång och musik.
Konserten Till skären! hålls söndagen den 5 augusti kl. 16 på Solhälla i Lill-Pellinge. Inträdet är fritt medan programbladet kostar 10 euro. Hjärtligt välkommen!

Evenemanget finns även på Facebook.