Skärgårdsjul - Saaristojoulu

Mitä kaikkea tapahtuu 22.12.2018 Pellingissä?

Sundön tilalla, Kuusenhakuretki, Sundöntie 5
Koe stressitön tunnelma perheen ja ystävien seurassa. Voit tervehtiä maatilan suloisia lampaita ja ostaa villatuotteita ja tietysti ostaa maan hienoimpia saaristokuusia. Joulupukki ja tontut tanssivat piiritansseja ja laulavat joululauluja. Myös grillattua makkaraa ja glögiä sekä kahvia ja pullaa.

Sandholmsudden (Pellingin tori), Joulumarkkinat, Santasaarentie 162
Pellingin torin joulumarkkinat ovat ulkosalla saaristomaisemien ympäröimänä, idyllisten torikojujen keskellä ja siellä on myös Saaristojoulupukki Joululokkinsa kera. Myynnissä laadukkaita lahjoja, herkkuja ja koristeita. Torialueella Benitan kahvila auki.

Skärgårdshemmetiin, Joulumarkkinat, Nyckelvikintie 5
Kaikki alkoi Skärgårdshemmet -nuorisoseuran talossa 1980-luvulla. Edelleen talolla järjestetään perinteiset joulumarkkinat, josta löytyy laaja valikoima tuotteita. Myynti tapahtuu sisätiloissa ja siellä voi myös nauttia kahvion antimista ennen tai jälkeen ostoksia.

Söderby-Boden, kyläkauppa, Vanha Söderbyntie 44
Tunnelmallinen aito kyläkauppa, jossa hauska valikoima pieniä herkkuja. Pienen mutkan arvoinen kun kerran tänne saakka olet tullut.

Martins, ravintola, Sunintie 307
Martin Tillmansin tilausravintolassa voit nauttia kalakeittoa tai kalapöydän herkkuja.
Kalaherkkuja ja leipää myynnissä.


Miten tulla Pellinkiin?

Aja Porvoosta etelään tielle nro 1552. Aja 28 km Tirmoon rantaan ja Pellingin lautalle. Se kestää noin 40 minuuttia. Kaikki tapahtumat viitoitettu Pellingin puolella.

Lautta
Lautta liikennöi tapahtumapäivänä ilman aikataulua niin kauan kuin on tarpeen. Muina aikoina se liikennöi neljä kertaa tunnissa. Matka salmen yli kestää noin viisi minuuttia. Lautan aikataulu on saatavilla täältä. Saaristojoulu on suosittu tapahtuma ja jonoja syntyy.
Älä jätä turhaa tilaa lautalla niin mukaan mahtuu enemmän autoja.


Mukavuuspalvelut?

Sisävessat löydät Pellingin puolelta lauttarannasta, Sundöön maatilalta, Martin Tillmanilta ja Skärgårdshemmetin joulumarkkinoilta. Skärgårdshemmetin naisten vessassa on vauvan hoitopöytä. Santasaaressa sekä Söderby-Bodenissa on huussit.


Nälkä

Kahvio Skärgårdshemmetin sisätiloissa tarjoaa kahvia ja glögiä ja pientä purtavaa. Kalakeittoa ja kalapöytää on tarjolla Martin Tillman ravintolassa ja Sundön maatilalla on makkaranpaistoa ja kahvila. Santasaaressa myös tarjoilua. Söderby-Bodenissa glögiterassi ja pieniä lämpimäisiä.


Käteismaksu

Huomioi että useimmat myyjät vastaanottavat vain käteismaksuja. Käteistä voi nostaa kotimaisilla pankkikorteilla Söderby-Bodenista (Vanha Söderbyntie 44, Suurpellinki)


Missä voi pysäköidä?

Santasaaressa ja Sundössä pysäköinti tapahtuu sille osoitetuille paikoille. Skärgårdshemmetin markkinoilla on pysäköinnin ohjaus, seuraa ohjeistusta.


Miten pukeutua?

Pukeudu lämpimästi. Sundön ohjelma on sekä sisällä että ulkona. Santasaaren markkinat ovat ulkona, kun taas Skärgårdshemmet -nuorisotalon markkinat ovat sisätiloissa. Martin Tillmanin luona syöt lämpimissä sisätiloissa.


Aukioloajat 22.12.2018

Kaikki tapahtumat avataan klo. 11:00 ja myynti markkinapaikkoilla aloitetaan silloin. Haluatko olla varma, ettet jää ilman suosikkituotettasi? Sen sijaan että saavut markkinoille aikaisemmin, varaa tuote etukäteen myyjältä! Markkinat päättyvät klo. 15.00. Mutta Söderby-Boden, Sundön maatilan joulukuusenhakuretki ja Martin Tillman ovat auki niin kauan kuin asiakkaita riittää.