Skärgårdsjul - Saaristojoulu

Vad allt pågår under dagen?

Sundö gård, Julgransförsäljning, Sundövägen 5
Stressfri julstämning i sällskap av familj och goda vänner! Här säljs Sundö gårds vackra julgranar.

Sandholmsudden (Pellinge torg), Julmarknad, Sandholmsvägen 162
Julmarknaden på Pellinge torg hålls utomhus. Skärgårdsjulgubben med sin julmås vandrar runt bland de idylliska torgstugorna. I sortimentet julgåvor, fisk- samt övriga delikatesser, julpynt m.m. Även Benitas café håller öppet.

Skärgårdshemmet, Julmarknad, Nyckelviksvägen 5
Det var på Skärgårdshemmet det hela började på 1980-talet. Fortfarande ställer vi igång med den traditionella julmarknaden med mångsidigt produktsortiment. Försäljningen sker inomhus. Före eller efter inköpen kan man varva ner i caféet med kaffe eller glögg och något ätbart.

Söderby-Boden, bybutik, Gamla söderbyvägen 44
Mysig, äkta bybutik med roligt sortiment av små delikatesser. Väl värd den lilla extra svängen.

Martins, restaurang, Sunivägen 307
I Tillmans beställningsrestaurang har du möjlighet att njuta av fisksmörgås, fisksoppa eller fiskbord.
Fiskdelikatesser och bröd till försäljning.


Hur kommer jag till Pellinge?

Styr ut från Borgå centrum söderut med väg nummer 1552. Kör 28 km till Tirmo strand och Pellingefärjan. Det tar ca 40 minuter. Alla evenemang är skyltade på Pellingesidan.

Färjan
Färjan trafikerar utan paus under evenemangsdagen så länge det finns behov. Övriga tider trafikerar den fyra gånger i timmen med några undantag. Överfarten tar ca fem minuter. Färjans tidtabell finns här. Skärgårdsjul är ett populärt evenemang och det uppstår köer vid färjan. Tänk på att inte lämna onödigt utrymme framför dig då du kör ombord på färjan så ryms fler bilar med.


Var finns det toaletter?

Inomhus toaletter finns på Pellingesidan av färjfästet, på Sundö gård, hos Tillman och på Skärgårdshemmets julmarknad. På Skärgårdshemmets damtoalett finns också skötbord. På Sandholm, i Söderby-Boden och vid färjfästet i Tirmo finns utetoaletter.


Hungrig?

Caféet inomhus på Skärgårdshemmet bjuder på kaffe eller glögg med tilltugg. På Sandholmsudden (Pellinge torg) håller Benitas café öppet med varma och kalla drycker samt smått ätbart. Fisksmörgås, fisksoppa och skärgårdsbord finns i Tillmans restaurang. Söderby-Boden har glöggterrass med småvarmt.


Kontantbetalning

Notera att de flesta försäljarna endast tar emot kontantbetalningar. Kontanter kan lyftas med inhemska bankkort i Söderby-Boden (Gamla Söderbyvägen 44, Stor-Pellinge)


Finns det parkeringsplatser

I Söderby, på Sandholm (Pellinge torg) och Sundö sker parkering på anvisade platser. På Skärgårdshemmet finns parkeringsvakter, följ deras anvisningar.


Hur ska jag vara klädd?

Klä dig varmt! På Sundö och marknaden på Sandholm (Pellinge torg) är enbart utomhus medan marknaden på Skärgårdhemmet är inomhus. I Martins restaurang äter du varmt inomhus.


Öppettider den 20.12.2020

Bybutiken Söderby-Boden kl. 10-15 (eller så länge det finns kunder i rörelse).
Julmarknaderna på Skärgårdshemmet och Pellinge torg kl. 11-15. Försäljningen på marknadsplatserna inleds kl. 11.00. Vill du vara säker på att inte bli utan din favoritvara, reservera den då i förväg av försäljaren istället för att anlända tidigare till marknaden.
Sundö gårds julgransförsäljning kl. 11-15
Martins restaurang kl. 11-15 (eller så länge det finns kunder i rörelse).