Skärgårdsjul - Saaristojoulu

Vad allt pågår under dagen?

Sundö gård, Julgransmarknad, Sundövägen 5
Stressfri julstämningen i sällskap av familj och goda vänner! Här säljs Sundö gårds vackra julgranar. Klappa fåren på gården och handla ullprodukter. Julgubben och tomtarna dansar ringdanser och sjunger julsånger. Grillad korv samt varm glögg eller kaffe med dopp

Sandholmsudden (Pellinge torg), Julmarknad, Sandholmsvägen 162
Julmarknaden på Pellinge torg hålls utomhus. Skärgårdsjulgubben med sin julmås vandrar runt bland de idylliska torgstugorna. I sortimentet julgåvor, fisk- samt övriga delikatesser, julpynt m.m. Även Benitas café håller öppet.

Skärgårdshemmet, Julmarknad, Nyckelviksvägen 5
Det var på Skärgårdshemmet det hela började på 1980-talet. Fortfarande ställer vi igång med den traditionella julmarknaden med mångsidigt produktsortiment. Försäljningen sker inomhus. Före eller efter inköpen kan man varva ner i caféet med kaffe eller glögg och något ätbart.

Söderby-Boden, bybutik, Gamla söderbyvägen 44
Mysig, äkta bybutik med roligt sortiment av små delikatesser. Väl värd den lilla extra svängen

Martins, restaurang, Sunivägen 307
I Martin Tillmans beställningsrestaurang har du möjlighet att njuta av fisksoppa eller fiskbord.
Fiskdelikatesser och bröd till försäljning.


Hur kommer jag till Pellinge?

Styr ut från Borgå centrum söderut med väg nummer 1552. Kör 28 km till Tirmo strand och Pellingefärjan. Det tar ca 40 minuter. Alla evenemang är skyltade på Pellingesidan.

Färjan
Färjan trafikerar utan paus under evenemangsdagen så länge det finns behov. Övriga tider trafikerar den fyra gånger i timmen med några undantag. Överfarten tar ca fem minuter. Färjans tidtabell finns här. Skärgårdsjul är ett populärt evenemang och det uppstår köer vid färjan. Tänk på att inte lämna onödigt utrymme framför dig då du kör ombord på färjan så ryms fler bilar med.


Var finns det toaletter?

Inomhus toaletter finns på Pellingesidan av färjfästet, på Sundö gård, hos Martin Tillman och på Skärgårdshemmets julmarknad. På Skärgårdshemmets damtoalett finns också skötbord. På Sandholm & Söderby-Boden finns utetoaletter.


Hungrig?

Caféet inomhus på Skärgårdshemmet bjuder på kaffe eller glögg med tilltugg. Fisksoppa och skärgårdsbord finns i Martin Tillmans restaurang och på Sundö finns grillkorv och café. Även Sandholmsudden finns möjlighet till tilltugg i form av grillkorv eller pyttipanna. Söderby-Boden har glöggterrass med småvarmt.


Kontantbetalning

Notera att de flesta försäljarna endast tar emot kontantbetalningar. Kontanter kan lyftas med inhemska bankkort i Söderby-Boden (Gamla Söderbyvägen 44, Storpellinge)


Finns det parkeringsplatser

På Sandholm och Sundö sker parkering på anvisade platser. På Skärgårdshemmet finns parkeringsvakter, följ deras anvisningar.


Hur ska jag vara klädd?

Klä dig varmt! På Sundö är programmet både inom- och utomhus. Marknaden på Sandholm är enbart utomhus medan marknaden på Skärgårdhemmet är inomhus. Hos Martin Tillman äter du varmt inomhus.


Öppethållningstider den 22.12.2018

Alla evenemang öppnar kl. 11.00 och försäljningen på marknadsplatserna inleds då. Vill du vara säker på att inte bli utan din favoritvara, reservera den då i förväg av försäljaren istället för att anlända tidigare till marknaden. Marknaderna avslutas kl. 15.00 men Söderby-Boden, Sundö gårds julgransmrknad och Martin Tillman har öppet så länge det finns kunder i rörelse.